Saturday 6 December 2014

Επανετάφη το άφθαρτο λείψανο, του Επισκόπου Κωνσταντίνου(Essensky)


Την Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα η επαναταφή του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Κωνσταντίνου (Essensky) στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος (σ.σ. pentapostagma.gr – Holy Trinity Monastery) στην Jordanville, της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη σελίδα της μητρόπολης eadiocese.org.
Ο Επίσκοπος Κωνσταντίνος εκοιμήθη στις 31 Μαϊου του 1996, στο Μοναστήρι «Χριστός των Λόφων» — «Christ of the Hills» στην Blanco.
Όλες οι εργασίες για την εκταφή και τη μεταφορά του σκηνώματος στο Μοναστήρι της Αγία Τριάδος, καθώς και η προετοιμασία για την επεναταφή, ανελήφθησαν από τον Hγούμενο της Μονής, τον Αρχιμανδρίτη Λουκά (Murianka) μαζί με τους αδελφούς της μονής.
Στην 1 μετά μεσημβρίας το φέρετρο με το σκήνωμα του ιεράρχη κατέφθασε στον καθεδρικό, και οδηγήθηκε στην Εκκλησία υπό τους ήχους των καμπανών. Με το άνοιγμα του φέρετρου, οι συγκεντρωμένοι κληρικοί, οι αδελφοί της Μονής, οι ιεροσπουδαστές και οι Πιστοί μπορούσαν να δουν το άφθαρτο σώμα του ιεράρχη, γεγονός που ήταν ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο, όπως εξήγησε ο Αρχιμανδρίτης Λουκάς, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο τόπος ανάπαυσής του είχε πλημμυρίσει πλήρως, οδηγώντας στη φθορά του προηγούμενου φέρετρου και των αμφίων του.
Στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Επίσκοπο Κωνσταντίνο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ιλαρίων, Μητροπολίτη  Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης και Πρωθιεράρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς.

επαναταφή-2

Πριν από την έναρξη της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, που γνώριζε προσωπικώς τον Επίσκοπο Κωνσταντίνο, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους με ένα σύντομο κήρυγμα, εις το οποίο άγγιξε το επίγειο ταξίδι του ιεράρχη. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε την κλίση της ψυχής του ιεράρχη εις τον πνευματικό αγώνα, την γενικότερη αγάπη του στην προσευχή, και την αγάπη του για τη νηστεία. Όμως ο Ιεράρχης άφησε έντονες τις αναμνήσεις του εαυτού όχι μόνο στις καρδιές του κλήρου και των ενοριτών, αλλά και στους διάκοσμους των Εκκλησιών της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, καθώς αξιοποιώντας τα Δώρα που του έδωσε ο Θεός ως αγιογράφου και ξυλογλύπτη μετέτρεψε το πρώην γκαράζ στο Glen Glove σε μία θεσπέσια Εκκλησία (Holy Virgin Intercession Church)





επαναταφή-3

Με την ολοκλήρωση της ακολουθίας, ο Πάτερ Victor Potapov απευθύνθηκε στους Πιστούς, ονοματίζοντας το γεγονός ως «ιστορικό, για το οποίο θα διηγούμαστε στα εγγόνια μας και στις μελλοντικές γενεές». Ο Πατήρ Victor υπενθύμισε σε όσους συγκεντρώθηκαν ότι, δυστυχώς, ελάχιστα γραπτά αρχεία για την ζωή του Επισκόπου Κωνσταντίνου είναι υπαρκτά, και κάλεσε όσους ήταν κοντά του να καταγράψουν τις εμπειρίες τους και τις εντυπώσεις τους από τη  ζωή του Επισκόπου, και κάλεσε όλους εμάς να προσευχηθούμε για την Ανάπαυση της ψυχής του και να ελπίσουμε «ότι ο Επίσκοπος Κωνσταντίνος θα μας απαντήσει με ενεργό βοήθεια, και ότι στο μέλλον το Θέλημα του Θεού θα εκπληρωθεί και θα ανακηρυχθεί ως Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας».
pentapostagma.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...